Menubutton Menubutton Menubutton Menubutton Menubutton Menubutton Menubutton Menubutton Menubutton Menubutton

Locatie

Oude Tonge ligt ca. 30 reële autominuten onder Rotterdam op Goeree-Overflakkee: een Zuidhollands “eiland” van rust, kust en natuur met een goede ontsluiting in alle relevante richtingen.

Geschikt voor actieve, recreatieve doeleinden is het nabijgelegen zoutwatermeer ‘de Grevelingen’ met ‘Strand Grevelingendam’. Een camping dichter bij ‘Strand Grevelingendam’ dan Camping De Krammer is er niet.

Strand Grevelingendam nabij Camping De Krammer

Lichtkrant op website Camping De Krammer

Het Grevelingenmeer in het algemeen en Strand Grevelingendam in bijzonder bieden op gescheiden plaatsen ruime mogelijkheden voor bijna alle watersporten: zwemmen, duiken, vissen, windsurfen, kitesurfen, zeilen, waterskiën en jetskiën. Van heinde en verre komen surfers speciaal naar de internationaal vermaarde surfspot Grevelingendam. Voor kinderen en beginnende surfers is erg prettig dat het water ondiep - maar niet te ondiep - begint. U kunt er gratis parkeren: met ingang van 2019 is "betaald parkeren" afgeschaft. Behalve douches en toiletten vindt u centraal bij Strand Grevelingendam Restaurant Puurr (voorheen Strandpaviljoen Meerzicht). In het seizoen is de keuken open tot 21:00 uur.

Windsurfen aan Grevelingendam nabij Camping De Krammer

Funsporttour Grevelingendam. Foto's: (c)2005

Achter de buitendijk aan het einde van de Suisenweg ligt natuurgebied de 'Krammer': een honderden hectares groot zoetwatermeer waar het krioelt van de watervogels.

Buitendijk Oude-Tonge bij Camping De Krammer

Op de foto de 'Krammer' gezien vanaf de buitendijk.
Op de achtergrond de 'Philipsdam'.

Omgeving

Oude Tonge heeft een haven en een grote kerk met daartussen de Voorstraat en om de kerk de Ring: een structuur die ook andere dorpen in de regio kenmerkt. Tegenwoordig fungeert de haven als jachthaven. Nabij de haven bevindt zich de Kaai (in 2012 geheel vernieuwd) met horeca en gezellige terrassen en aansluitend Winkelcentrum Dabbehof (in 2011 geheel vernieuwd) met onder meer een Albert Heijn, Aldi, Bruna (met PostNL-servicepunt), Gall&Gall, Kruidvat, Marskramer, Keurslager en warme bakker. In de Kerkring drogisterij Van Loon (Hofleverancier). Overal gratis parkeren!

Omgeving Camping De Krammer Oude Tonge

Ook voor (motor)fietsers en wandelaars is er in de omgeving van Oude Tonge voldoende te beleven. In het recreatiebos pal naast de camping kan men prima ‘een blokje om’. Amateursportteam MTB Route Oude Tonge heeft er een mountainbikeparcours gerealiseerd.

De binnen- en buitendijken met wijds uitzicht over de vlakke polders lenen zich bij uitstek voor fietstochten. Er zijn diverse knooppuntroutes uitgezet. In de polders vindt men op Goeree Overflakkee naast de in het Zuidwesten gebruikelijke akkerbouwgewassen (aardappelen, uien, granen, suikerbieten, etc.) ook prachtige bloemenvelden: tulpen in het voorjaar en gladiolen in het najaar. Ieder jaar zijn in de nabijheid van de camping tulpenvelden te vinden.

Tulpen rond Camping De Krammer Oude Tonge

Tulpen rond Camping De Krammer Oude Tonge

In 2008 was de camping omgeven door tulpen in diverse kleuren.

Evenementen

Een jaarlijks terugkerend evenement voor echte doorzetters is De Omloop van Goeree-Overflakkee: een prestatiewandeltocht van 110 km waarbij de deelnemers in 24 uur het “eiland” rondlopen over een gevarieerd parcours van geplaveide paden, strand, grasduinen en buitendijken. De route voert de deelnemers door natuurgebieden die de rest van het jaar voor het publiek gesloten zijn en vlak langs Camping De Krammer.

Luchtfoto Camping De Krammer Omloop

Een deel van het omloopparcours: de buitendijk tussen de Suijspolder en natuurgebied de Krammer. Op de gedateerde foto is aan de Suisenweg Camping De Krammer in zijn oorspronkelijke formaat zichtbaar. Inmiddels zijn enige extra velden gerealiseerd.

Amateursportteam MTB Route Oude Tonge heeft in het bos naast de camping een mountainbikeparcours gerealiseerd.

Menubutton Linkbutton

Valid HTML 4.01 Transitional

ZOEKSLEUTELS battenoord den bommel dirksland duikcentrum duiken duiksport fietsen fietsknooppunten fietsroute fietsverhuur flakkee goeree-overflakkee grevelingen grevelingendam grevelingenmeer grevelingenstrand helledijk hellegatsplein hoekse waard hond honden hondvriendelijk hondvriendelijke karper karpers stek stekken kite surfen kitesurfen korteweg kramer krammer krammersluizen kust kyte kytesurfen knooppunten route middelharnis mountainbike moutainbikeparcours museum n59 natuur nederland nieuwe tonge ooltgensplaat oude-tonge oude tonge philipsdam puurr reis rotterdam ruime ruimte rust rustiek schouwen duiveland sluishaven sommelsdijk sportvissen sportvisserij stad haringvliet stellendam strand grevelingendam suisenweg suijspolder surfen surfplas surfspot vekabo vis vissen visvakantie volkerak vvv wandelen watersport windsurfen zeeland zuiddijk zuid holland SUCHWöRTER angeln Grevelingensee holland Hund Hunde erlaubt Natur niederlande Radfahren Süd-Holland Urlaub wandern Wassersport TERME DE RECHERCHE de lac Grevelingen le spot du Grevelingen la plage Strand Grevelingendam kite-surf krammer natation néerlandais les pays-bas pêche plongée ski-nautique windsurf wind-surf des windsurfeurs